Menu
Nederlands Engels
 • Contact

  Bekijk onze contactgegevens en bezoek adres

  Route en adres

 • Spoedgevallen

  Heeft u een spoedgeval? Neem contact op via het spoednummer:

  020 - 7512717

 • Nieuwe patiënt

  Meldt u direct aan als nieuwe patiënt via ons online inschrijfformulier

  Inschrijven

Angst voor de Tandarts?

Tandartsen aan de Herengracht (TadH) heeft er dagelijks mee te maken, tenslotte gaan er niet veel mensen voor hun plezier naar de tandarts. Maar echte angst is natuurlijk ontzettend vervelend en kan leiden tot het vermijden van de tandarts. Dit zorgt er weer voor dat u serieuze klachten krijgt aan uw gebit en u alleen bij pijn naar de tandarts gaat omdat het niet anders meer kan. Een vervelende behandeling kan dan onvermijdelijk zijn, wat uw angst voor de tandarts alleen maar verder voedt. 


Daarom is het van groot belang dat u halfjaarlijkse controles laat uitvoeren. Zo kan de tandarts tijdig reageren op mogelijke problemen en hoeft een klein gaatje niet uit te groeien tot een kroon, een extractie of een wortelkanaalbehandeling! 

Maar soms is een grote behandeling toch onvermijdelijk. Mocht u daar erg veel angst voor hebben dan bieden wij de mogelijkheid om ingrijpende behandelingen uit te laten voeren onder invloed van een premedicatie zoals dormicum. Dormicum (werkzame stof: Midazolam) werkt spierontspannend, rustgevend en maakt suf. Het zorgt ervoor dat u in een soort van slaap/sluimer toestand komt. Dit middel wordt uiteraard alleen gegeven na consult met de tandarts en in goed overleg. 

 

Kinderen en Angst voor de tandarts

Wij raden ouders aan hun kinderen vanaf kleins af aan mee te nemen bij een bezoek aan de tandarts. Zo kunnen kinderen op een fijne manier kennis maken met één van onze tandartsen. En gaat de angst vanzelf weg. Er wordt een klein “babbeltje” gemaakt waardoor de tandarts ze leert kennen en het geen vreemde meer voor uw kind is wanneer er in zijn of haar mond wordt gekeken

Het team van Tandartsen aan de Herengracht is thuis op allerlei tandheelkundige gebieden. Hierbij kun je denken aan; gaatjes vullen, tanden bleken, halfjaarlijkse controles en mondhygiene. Maar ook ingrijpendere behandelingen zoals wortelkanaalbehandelingen, extracties, kronen en protheses voeren wij uit. Doordat wij een geheel pakket kunnen bieden hoeft u niet voor verschillende behandelingen naar verschillende praktijken en kunt u onder behandeling blijven binnen onze praktijk, met uw eigen tandarts. 


TadH begrijpt uw situatie:

 • Persoonlijke benadering
 • Zeer ervaren tandartsen 
 • Duidelijke uitleg over de behandeling

 Als u een tandarts in Amsterdam zoekt, bent u bij ons aan het goede adres. Bent uw angstig? Neem dan telefonisch contact op en bespreek dit met de telefoniste.