Menu
Nederlands Engels
 • Contact

  Bekijk onze contactgegevens en bezoek adres

  Route en adres

 • Spoedgevallen

  Heeft u een spoedgeval? Neem contact op via het spoednummer:

  020 - 7512717

 • Nieuwe patiënt

  Meldt u direct aan als nieuwe patiënt via ons online inschrijfformulier

  Inschrijven

Implantologie

Tandarts Guido van West is naast reguliere tandarts ook gekwalificeerd implantoloog, erkend door de NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie). 

Om de kwaliteit van zijn werk te waarborgen en om op de hoogte te blijven van veranderingen, is hij lid van het NVOI. In oktober 2011 heeft Guido een aanvraag gedaan voor herregistratie als implantoloog, door middel van een visitatie is deze aanvraag goedgekeurd en is Guido opnieuw voor 5 jaar erkend. Op de website van NVOI, staat een lijst van door de NVOI erkende en geregistreerde implantologen.

Maar wat houdt implantologie in?

Het doel van implantologie  is het vervangen van één of meer tanden door implantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, veelal vervaardigd uit titanium. De tandarts schroeft deze moderne, zeer betrouwbare implantaten meestal vast in het kaakbot. TadH werkt met het merk Ankylos.

Als het implantaat is vastgegroeid in het bot kan de tandarts de verloren tanden vervangen:

 • Bij vervanging van één tand maakt de tandarts op het implantaat een kroon.
 • Bij vervanging van meerdere tanden kiest de tandarts in overleg met de cliënt voor een brug of een uitneembare prothese.
 • Bij vervanging van alle tanden in een kaak kiest de tandarts voor een vaste brug of een uitneembare prothese. De prothese wordt verankerd op de implantaten door middel van bijvoorbeeld drukknoppen of een staafhulsconstructie.

 

NVOI