Menu
Nederlands Engels
 • Contact

  Bekijk onze contactgegevens en bezoek adres

  Route en adres

 • Spoedgevallen

  Heeft u een spoedgeval? Neem contact op via het spoednummer:

  020 - 7512717

 • Nieuwe patiënt

  Meldt u direct aan als nieuwe patiënt via ons online inschrijfformulier

  Inschrijven

Kronen & Bruggen

De tandartsen op TadH hebben zich gespecialiseerd in het vervaardigen van porseleinen kronen en bruggen. Deze kenmerken zich door een uitermate natuurlijke en esthetische uiterlijk.

Kronen

Bij grote defecten aan een tand, bij te weinig houvast voor een vulling of bij scheve of verkleurde tanden, is het soms niet anders mogelijk dan dat deze worden vervangen door kronen. Het is een absoluut pluspunt om  het aanzien van uw gebit te verbeteren.
Porseleinen kronen worden nadat de tandarts een afdruk heeft gemaakt en een noodkroon erop heeft gezet, door de tandtechnieker helemaal met de hand gemaakt. Precies de grootte en kleur wordt nagebootst naar aanleiding van de afdruk en uw andere elementen. Wanneer de tandtechnieker hiermee klaar is, wordt de kroon door de tandarts geplaatst.

Bruggen

Een brug is bedoeld als vervanging van één of meer ontbrekende tanden of kiezen. De uiteinden van de brug zijn twee of meer kronen die precies passen op de tanden aan weerszijden van de ontbrekende tanden of kiezen. Het middelste gedeelte van de brug bestaat uit één of meer kunsttanden of kiezen die in de open ruimte komen. U krijgt een brug om beter te kunnen kauwen en om te voorkomen dat andere tanden of kiezen scheef gaan staan.